Les 2 Wat is kinderkanker? | Introductiemail 2
Van: Elise@gmail.nl
Aan: Emma@hotmail.nl
Onderwerp: Heel erg moe

Hoi Emma,

Ik merkte dat ik ziek was, omdat ik steeds heeeel erg moe was. Niet een beetje, zoals na het rennen, maar echt super super moe. Ook zat er al een tijdje een gekke bobbel in mijn nek en ik kreeg ineens blauwe plekken zonder me te stoten. Ik dacht eerst dat het allemaal vanzelf wel weg zou gaan, maar dat gebeurde niet.

Ik ging toen samen met mijn moeder naar de huisarts. Die vond dat ik bloed moest laten prikken in het ziekenhuis. Dus daar gingen we meteen naartoe. In het ziekenhuis gingen andere dokters naar mijn bult kijken. Ze deden allerlei onderzoeken, zoals bloed prikken. Ook stelden de dokters me veel vragen over hoe ik me voelde en waar ik last van had. Met een speciaal apparaat keken ze dwars door mijn huid heen en daar maakten ze foto’s van. Zo konden ze zien wat er aan de hand was en waarom er een bult in mijn nek zat. Een dag later kwam de uitslag al. Ik heb leukemie. Dat is kanker in je bloed.

Kanker is echt een rotziekte waar je zelfs dood aan kan gaan. De meeste kinderen worden gelukkig beter, maar niet allemaal. Daarom ben ik soms best wel bang. De dokters lieten mij een presentatie zien over kinderkanker. Ik vraag wel of ze die ook naar school kunnen sturen. Dan snap je een beetje beter wat ik nu eigenlijk heb.

Ik hoop je de volgende keer een vrolijker mailtje te kunnen sturen.

Heel veel XXXXX-jes, Elise